De nieuwjaarsreceptie van de Provincie in Middelburg bestond vanmiddag niet alleen uit borrelen en netwerken. Er werden ook vier Zeeuwse complimenten uitgedeeld. Dat is een oorkonde die bedoeld is voor Zeeuwen die een bijzondere prestatie hebben verricht. Onder hen de bijna honderdjarige Marie Verbraeken-Blommaart uit Lamswaarde .

Marie Verbraeken-Blommaart zat in de Tweede Wereldoorlog in het verzet als koeriester. Op de fiets van Lamswaarde ging ze naar Goes om voedselbonnen en boodschappen te regelen voor ondergedoken mensen. Tot ze werd opgepakt op 16 september 1943. Ze overleefde Kamp Haaren en Kamp Vught. Nu 77 jaar later krijgt ze het Zeeuws Compliment omdat ze gastlessen geeft over de oorlog en de kinderen leert hoe belangrijk vrijheid is.

Andere complimenten

Verder kreeg Rosanne Kranenburg voor haar rol in de wervingscampagne voor zorgpersoneel een compliment en ook twee organisaties. Het Mobiliteitsplatform Schouwen-Duiveland op weg voor het leerlingenvervoer vanuit Zonnemaire. waar door vrijwilligers de stichting Schoolbus Zonnemaire is opgetuigd. En als laatste kreeg Stichting Samenwerking Ambon Vlissingen een oorkonde voor het werk dat vrijwilligers bieden op het gebied van medische zorg, educatie en hygiëne op het Indonesische eiland Ambon.

Lees hier het artikel op Omroep Zeeland